Saturday, April 30, 2011

FE oh FE !

. Assalamualaikum .

MUKHADIMAH:

budak darjah enam sibuk dengan UPSR nya!

budak form 3 sibuk dengan PMR nya!

budak form 5 sibuk dengan SPM nya!

budak abeh SPM sibuk dengan TEST JPJ nya!

budak UiTM sekarang sibuk dengan FINAL EXAM a.k.a FE nya! Huhuuu


ISI KANDUNGAN:

FE oh FE ! it killing me~ huhuuu

FE punya pasal, TEMAN sanggup deactivate account Fb PEN BIRU for 2 weeks ok.

Can u imagine that. HAHAA

Seperti yang tertera di atas, itu lah FINAL EXAM SCHEDULE

for International Business students BBIB4A for this sem!

As u can see above, memang subjek

MEMBACA membaca dan MEMBACA sajor lah

an from 27 Apr until today that is 30 April .

27 APR à IBM 544 à INTERNATIONAL BANKING AND INVESTMENT

28 APR à CTU 533 à HUBUNGAN ETNIK

30 APR à IBM 543 à CROSS CULTURE MANAGEMENT

Adoyh, muko TEMAN daa tergebeh-gebeh ke kiri dan ke kanan.

(macam tipu jaa) HAHAA

Bile orang yang tak berapa suko nak MEMBACA nie

TERPAKSA laa buat-buat baca buku demi

kesejahteraan hidup di masa hadapan, memang parah laa kan !!!

Tapi apo dayo TEMAN, nak tak nak kene gak pulun.

Tapi sangat mendukacitakan coz TEMAN jawab FE cam hampeh gak.

Ibu ayah atok wan, maafkan kakak yurp. Tapi kakak daa cube buat yang terbaik.

(terdetik dalam hati setiap kali abeh jawab paper FE) sob3

Nie ade laa gap sikit untuk bernafas a.k.a BERBELOG seketika before sambung balik

BERPERANG beramai-ramai dalam dewan peperiksaan uh. HAHAA

PERJUANGAN BELUM SELESAI !!!

Tapi next paper yang sedia menanti lagi laa menyeramkan :

3 MEI à ECO 556 à MANAGERIAL ECONOMIC

10 MEI à ADS 510 à INTERNATIONAL RELATIONS

Daa laa carry marks untuk ECO 556 tuh cam hape sajor an.

Malas nak citer lebeyh-lebeyh. Huhuuu

TEMAN ambil paper International Economy sem 5 nanti.

GOOD LUCK for those whose taking this paper ok.

( my lovely classmate: bie, sue, fana, pika, ezza, faa, asiah, mira jolie, ida and semua! )

KESIMPULAN:

And my last paper for FE this sem is ADS iaitu subjek MEMBACA gak.

Pity of TEMAN! hahaaa

Ok lah, Wish me luck bebeh!

. SEKIAN .

p/s: as usual lah kan. i’m sorry, i’m sorry, i’m sorry if bahase yang digunakan SANGAT laa tunggang berbintikan langgang because ABIL'LOLO HANYA INSAN BIASA yang xpernah lari daripada membuat kesilapan. HAHAA

Monday, April 18, 2011

SUKA HATi !

. Assalamualaikum .

Hye SEMUA! oleh kerana ari nie macam terlebeyh happy + rajen MENG 'update blog. . .

Today i want to tell you on how to make

Begedil SUKA HATi!

(*teach memang tak mampu laa coz TEMAN bukannya pandai sangat masak pun)

sajor nak share with you all. toink3

Before that, WHY it is call begedil SUKA HATi ??? jeng3 :

1. TEMAN masak dis food dikala hati sedang riang gembira= SUKA HATi!

2.Bahan-bahan yg digunakan sangat la simple and yg bestnye ikut SUKA HATi anda sahaja!Hahaa

3. And yang paling best is SUKA HATi

TEMAN laa nak letak name food nie hape ok. Hihii

Ok, enough with that =P.

Bahan-Bahan yang digunakan ialah seperti yang tertera dibawah :

*telur

*sedikit garam

* KENTANG yang telah ditumbuk separa lumat

(sebelum tuh korang goreng dulu, bila daa separa masak baru senang nak tumbuk)

*bawang goreng (nak senang dan cepat, pi beli yang ready made punye) hihiii

*minyak masak (lupe snap pict minyak) HAHAAA

How to make it ? :

senang sajor, Firstly kupas kentang, (takkan nak goreng dengan kulit sekali an) HAHAAA.

Potong-potong kentang tuh then korang goreng kentang tersebut, bila daa separa masak baru senang nak tumbuk. Then kentang yang daa lumat itu kite campurkan dengan bawang goreng.

kita golek-golek,kepal-kepal an kentang itu ikut SUKA HATi kita. Lastly, letakkan sedikit garam dalam telur dan celupkan kentang yang telah dikepal itu ke dalam telur lalu di masukkan lah ia ke dalam minyak yang telah panas.

ok lah, enough for today. Korang boleh layan Begedil SUKA HATi nie bila-bila masa saja and di mana sahaja ikut suka hati korang LAH. Hehee .

TEMAN ari nie layan begedil ni wif AYAM MASAK LEMAK CILI API yang disediakan oleh CHEF Noorainyzan Yom. toink3.

Muko CHEF Noorainyzan Yom dan pembantunya mase baru balik dari kedai runcit mamak beli bahan-bahan masak tuk ari nie. HAHAA

p/s: i’m sorry, i’m sorry, i’m sorry if bahase yang digunakan SANGAT laa tunggang berbintikan langgang because ABIL'LOLO HANYA INSAN BIASA yang xpernah lari daripada membuat kesilapan. HAHAA


banking oh banking !

.Assalamualaikum.

banking oh banking ! huhuuu.

Now nie sume classmates TEMAN sedang BERtungkus lumus dan BERsengkang mato nak siapkan banking PAST YEAR Question OCT 2010 and APR 2009 an an an.

Padahal submit 25 April, tapi TEMAN tengok sume semangat buat. Yeah3.

Chaiyok kawan-kawan.

Hari nie, TEMAN sangat gembira bila dapat tau rupenye boleh sajor

jawab 5 soalan daripada 7 soalan an. Hahaaa.senyum sampai ke telinga ok.

( macam nie KAH nak jadi pelajar cemerlang, gemilang, and terbilang haaa? ) malas buat omwerk yurp. memang tak laa KAN! Heheee.

Saturday, April 16, 2011

Pabila BFF tak puas hati dengan GF!


  • apsal sombong sangat haaaaa ? :p
    Yesterday at 12:58am · · · See Friendship
    • You like this.
      • Pen BiRu ahahaaa. SAJOR NK BG U terRINDU KAT i membuak-buak. HAHAAA
        Yesterday at 12:59am ·
      • Aien Zainal Heh, taktik menjadi lah sangat! Podah!
        Yesterday at 12:59am · · 1 person
      • Pen BiRu kire success laa nh . if xjd, u xmarah2 cmnh an. HAHAA. toink3 =P
        Yesterday at 1:00am ·
      • Aien Zainal Huh sudah. nanti kau kawen je kita jumpe ok!
        Yesterday at 1:01am ·
      • Pen BiRu aiyak.sampai cmtuh skali an. ESOK juge i nk kawen. HAHAAA
        Yesterday at 1:01am ·
      • Aien Zainal cakaplah sbb nk jumpe aku kan. kan. kan.
        Yesterday at 1:03am ·
      • Pen BiRu aiyak. ckp dlm hati pon u blh dgr kaa? telinga capang puny bdk! HAHAAA
        Yesterday at 1:05am ·
      • Aien Zainal sudah. aku ttp merajuk. selamat malamm kekasih gelapku! :P
        Yesterday at 1:05am ·
      • Pen BiRu kekasih gelap??? nih GURAU NKASAR namony nh. (sensetip gelap2 nih) HAHAAA
        Yesterday at 1:06am ·
      • Aien Zainal HAHAHAHAHAHAHAH

        ops aku tak sengaja nyah! kebetulan ! Haahahahhahahahahah :p
        Yesterday at 1:07am ·
      • Pen BiRu kau mmg SELALU TAK SENGAJA cmnh an. HAHAA. ok tunggu ko beranak 2 bru kiter jumpe! =P
        Yesterday at 1:08am · · 1 person


p/s: jauh disudut rumah TEMAN, TEMAN pon terRiNDU-RiNDU kat awak laa wahai kawan! (sambil layan lagu bila rindu ku sebut namamu) HAHAAA

Friday, April 8, 2011

Born To Sleep KAH?

. assalamualaikum .
aiyak, memang tebai punye habuk an kat abil119.blogspot.com nie. TEMAN nie bukan hape, asai nak post something je malas, asai malas je nak post something, so sudahnye memang tak post hape-hape laa an. OK enough tok mukhadimah. HAHAAA

actually, sajor je nak post something kat blog nh. Lately, TEMAN asyik tido sajor. adoyh,makin dekat nak Exam makin banyak laa TEMAN tido. Nie kes kene "symptom tido 24jam" ke hape ??? Pantang de waktu lapang sikit, sure TEMAN nak tido, tido, tido dan tido. and paling teruk kalau jadi makhluk seperti dibawah. HAHAAA


Before nie TEMAN de laa jugak aktiviti lain yang BEST dilakukan pada waktu lapang (ayat skema tak boleh blah) seperti:

1. BERPITCHA + EDIT PICTURES!:





p/s: picture yang tak de abil'lolo tuh sume cilok from others ok. HAHAAA

2. acah-acah BERSUKAN!: kayaking , berpaddle boat, jogging, dan bermaen badminton.



3. SHOPPING: dolue-dolue TEMAN suke sangat bershopping especially beli selendang, tapi memandangkan now nie selendang TEMAN da penuh satu kotak and duit poket+bank+ASB pon macam daa nak kering jer, so TEMAN memang daa tak brape nak BERshopping sangat laa kan. HAHAA ( kesian! )

4.berMUKABUKU:lately,macambosan+tak,best+menyakitkanhatie+sewaktu dengannye sajor biler layan mukabuku. tak remaja laa takde MUKABUKU! aiyak, apaKAH? so, TEMAN daa tak remaja sangat laa nie eyh. huhuuu~ seriously, dolue TEMAN adalah salah seorang yg addicted to MUKABUKU.hehee~ kalau dolue-dolue kala, sikit-sikit jer mesti nak on9 kan, tapi now nie TEMAN lagi prefer tok tido daripada layan mukabuku. HAHAAA

5. menonton TV: dolue-dolue semangat tengok citer tue laa citer nie laa, tapi now nie kalau on tv jer, bukan TEMAN yang nonton TV, TV plak yang nonton TEMAN ok! HAHAAA
tapi malam nie nak tgk tv3 pkl 9, ASMARA2 memang tak boleh tinggai ok . toink3~ hehee

PERSOALANnye kenapa STUDY takde langsung dalam list di atas yurp???
( memang tak suke belajar ke hape? ) HAHAAA

ok laa enough for this entry. bibir TEMAN daa TERpedih-pedih daa nie, nampak macam takdo kono mengono jaa kan. HAHAAA . memang pon. ok chowz nak layan ASMARA2. papai =)

p/s: sori if bahase yang digunakan SANGAT laa tunggang berbintikan langgang because ABIL'LOLO HANYA INSAN BIASA yang xpernah lari daripada membuat kesilapan. HAHAA