Monday, April 18, 2011

SUKA HATi !

. Assalamualaikum .

Hye SEMUA! oleh kerana ari nie macam terlebeyh happy + rajen MENG 'update blog. . .

Today i want to tell you on how to make

Begedil SUKA HATi!

(*teach memang tak mampu laa coz TEMAN bukannya pandai sangat masak pun)

sajor nak share with you all. toink3

Before that, WHY it is call begedil SUKA HATi ??? jeng3 :

1. TEMAN masak dis food dikala hati sedang riang gembira= SUKA HATi!

2.Bahan-bahan yg digunakan sangat la simple and yg bestnye ikut SUKA HATi anda sahaja!Hahaa

3. And yang paling best is SUKA HATi

TEMAN laa nak letak name food nie hape ok. Hihii

Ok, enough with that =P.

Bahan-Bahan yang digunakan ialah seperti yang tertera dibawah :

*telur

*sedikit garam

* KENTANG yang telah ditumbuk separa lumat

(sebelum tuh korang goreng dulu, bila daa separa masak baru senang nak tumbuk)

*bawang goreng (nak senang dan cepat, pi beli yang ready made punye) hihiii

*minyak masak (lupe snap pict minyak) HAHAAA

How to make it ? :

senang sajor, Firstly kupas kentang, (takkan nak goreng dengan kulit sekali an) HAHAAA.

Potong-potong kentang tuh then korang goreng kentang tersebut, bila daa separa masak baru senang nak tumbuk. Then kentang yang daa lumat itu kite campurkan dengan bawang goreng.

kita golek-golek,kepal-kepal an kentang itu ikut SUKA HATi kita. Lastly, letakkan sedikit garam dalam telur dan celupkan kentang yang telah dikepal itu ke dalam telur lalu di masukkan lah ia ke dalam minyak yang telah panas.

ok lah, enough for today. Korang boleh layan Begedil SUKA HATi nie bila-bila masa saja and di mana sahaja ikut suka hati korang LAH. Hehee .

TEMAN ari nie layan begedil ni wif AYAM MASAK LEMAK CILI API yang disediakan oleh CHEF Noorainyzan Yom. toink3.

Muko CHEF Noorainyzan Yom dan pembantunya mase baru balik dari kedai runcit mamak beli bahan-bahan masak tuk ari nie. HAHAA

p/s: i’m sorry, i’m sorry, i’m sorry if bahase yang digunakan SANGAT laa tunggang berbintikan langgang because ABIL'LOLO HANYA INSAN BIASA yang xpernah lari daripada membuat kesilapan. HAHAA


No comments:

Post a Comment